Fotostudio in Villa Tichelwerk in Hengelo

Fotostudio in Villa Tichelwerk in Hengelo

Sinds oktober 2021 ben ik van locatie veranderd. Ik heb nu mijn fotostudio in Villa Tichelwerk in Hengelo. Of leuker gezegd, Villa Kakelbont zoals ik het zelf noem. Het doet mij namelijk veel denken aan het huis van Pippi Langkous, alleen dan veel chiquer.

villa tichelwerk, villa tichelwerk hengelo, hengelo, fotostudio, manon moller fotografie, monumentaal pand hengelo, stork.

Villa Tichelwerk is een pand in chaletstijl uit 1900 en is in opdracht van de familie Stork  ontworpen door J.van der Goot.
De villa verkeert in originele staat en is een rijksmonument. Hierdoor zie je nog de originele kleuren verf, de doeken aan de wand en de antieke w.c. pot. Tevens het bijzondere glas in lood, prachtige schouwen en meer mooie details.
Dit pand past dus perfect bij mijn fine-art fotografie, waardoor ik ook graag deze details terug laat komen in mijn foto’s.

workshop fineart, workshop portret, manonmollerfotografie, fineartbymanonmoller, fotograaf hengelo.

Fotostudio in Villa Tichelwerk in Hengelo

Geweldig om ideeën op te doen in dit pand, ik voel mij er ondertussen al helemaal thuis. Door de sfeer te proeven, kun je even terug in de tijd. Dit geeft mij veel inspiratie tot het bedenken van nieuwe portretten. Deze foto’s zie je ook terug als je op bezoek komt in de fotostudio.

villa tichelwerk, villa tichelwerk hengelo, hengelo, fotostudio, manon moller fotografie, monumentaal pand hengelo, stork.

Natuurlijk heb ik niet het gehele pand tot mijn beschikking. Omdat het een monumentaal pand is dat leeg stond, waren ze opzoek naar tijdelijke huurders middels anti-kraak via een tussenpersoon. Dit om het pand ‘in leven’ te houden. Het is nu lekker warm, er is bijna altijd iemand aanwezig en er wordt onderhoud gepleegd. Zo kan het pand niet verwaarloosd worden, wat ook echt jammer zou zijn.

Benieuwd naar mijn ruimte, maak gerust een afspraak via de mail om een theetje te komen drinken of voor een fotoshoot.