Werkwijze fotoshoot

Werkwijze fotoshoot

Mijn werkwijze bij een fotoshoot zal ik hier uitleggen, om meer duidelijkheid te geven in het gehele proces.

Manon Moller Fotografie Fotograaf Hengelo Fotoshoot Shoot Foto
Het gezicht achter Manon Moller Fotografie

Je reserveert een fotoshoot bij mij en dan?

Nadat je een datum, tijd en locatie hebt uitgekozen, is het ook belangrijk dat je de algemene voorwaarden en mijn privacy beleid doorleest. Je kunt namelijk alleen een fotoshoot bij mij boeken, als je hier akkoord mee kunt gaan. Mochten hier vragen over zijn, stel deze dan gerust. Dan kan ik ze voor je beantwoorden.

Na akkoord hiervan, kun je de fotoshoot gaan boeken. Je ontvangt dan van mij een informatiefolder en factuur. Een factuur ontvang je omdat ik alleen data reserveer na betaling. Dit omdat ik zeker wil zijn dat het om een serieuze klant gaat. In de informatiefolder vind je informatie over mijn bedrijf, mijn werkwijze maar kun je ook mijn kledingtips lezen, Deze kledingtips krijg je, zodat ik een rustig beeld kan creëren. Het zou namelijk jammer zijn als jullie kleding meer aandacht trekt dan jullie gezicht. Ook zie je in mijn foto’s een bepaalde stijl. Om deze stijl toe te passen bij jullie fotoshoot, is het dus belangrijk dat de kleding hier niet buiten valt. 

De dag van de fotoshoot

De dag van de fotoshoot begint voor mij rond 8uur. Dan beoordeel ik de buienradar, om zo te kijken wat haalbaar is die dag. Bij regen is het soms haalbaar om de shoot naar een ander tijdstip te verplaatsen maar het kan ook voorkomen dat we een nieuwe datum plannen. Mocht je in de studio komen, is dit stukje natuurlijk niet belangrijk voor jou. 

fotoshoot, fotograaf, fotoshoot regen, familieshoot hengelo, enschede, almelo, oldenzaal, fotograaf twente, fotograaf oost nederland, fotograaf overijssel.

Buitenshoot

Mijn werkwijze bij een fotoshoot op een buiten locatie.
Aangekomen op de locatie, stel ik mij altijd eerst netjes voor. Ik ben niet zo goed in het onthouden van namen maar doe mijn best. Tijdens de fotoshoot lopen we naar verschillende plekken. Hier zullen we zowel spontane als geposeerde foto’s maken. Kinderen vinden het soms wat lastig maar daar heb ik zo mijn methodes voor. Gaan staan en lachen maar werkt natuurlijk niet altijd, spelletjes en opdrachtjes zijn veel leuker!

Manon Moller Fotografie, aan het werk, kind, gezin, familie, fotoshoot, twente, hengelo, oldenzaal, enschede, almelo, overijssel.

Studioshoot

Zodra ik jullie ontvang in de studio, zullen we eerst een korte kennismaking hebben. Dit haalt de meeste spanning weg en is natuurlijk ook fijn. Ik zorg dat de juiste achtergrondkleur klaar hangt en afhankelijk van de fotoshoot ook de kleding. We maken eerst wat testfoto’s en gaan dan aan de slag met de fotoshoot. Tussendoor zal ik wat beelden met jullie delen, om een indruk te geven hoe je erop staat.

achter de schermen, fotograaf hengelo, manon moller fotografie, studiofotoshoot, fotoshoot studio, studio manon moller fotografie. achter de schermen, fotograaf hengelo, manon moller fotografie, studiofotoshoot, fotoshoot studio, studio manon moller fotografie.

En dan…

Na de fotoshoot, zet ik alle foto’s op de externe harde schijf. Ik laad de foto’s in en zoek ze 1 voor 1 uit De mooiste foto’s plaats ik in een online galerij, die ik vervolgens naar jullie toe mail. 
In deze galerij kunnen jullie de onbewerkte foto’s zien. Jullie keuze kan gemaakt worden door op het hartje te klikken. Is de keuze officieel? Dan stuur je dit door naar mij. Ik ga dan aan het werk met de foto’s. Ik bewerk ze stuk voor stuk. Het licht, de kleuren, de uitsnede maar ook verwijder ik dingen die er niet horen.

Nee, ik ga je niet dunner maken, ik vul je inhammen niet met extra haar en ik maak je niet gespierder.
Ja, ik haal puistjes weg, snotjes, korstjes of een vlekje in je kleding.

“Je bent en blijft wie je bent en daar mag je trots op zijn.”

Zodra de foto’s klaar zijn, zal ik ze via Wetransfer naar jullie toe versturen. Jullie ontvangen de gekozen foto’s dan in een groot, digitaal bestand.

Fotoafdrukken

Foto’s kun je via mij af laten drukken, je ontvangt dan gratis de kleurgarantie. Kies je ervoor om het elders te laten drukken, draag je zelf het risico dat de kleuren niet overeen komen. Ik ga voor kwaliteit en dat is te zien. 
Naast een standaard foto afdruk, kun je er ook voor kiezen om je foto’s op Dibond, Plexiglas en bijv. Forex te laten drukken. Dit kan in verschillende vormen en afmetingen.

Fotoafdrukken: Klik hier
Acryl, Dibond etc: Klik hier
Hexagons: Klik hier

modulari, we-do-sign, Hexagon, fotoafdruk, rage, fotorage, 2021, foto2021, aan de muur, manonmollerfotografie, fotograaf hengelo, fotoshoot hengelo, fotoshoot, overijssel, fotograaf overijssel, topfotograaf, awardwinnend fotograaf.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je foto in te laten lijsten. 
Dat hebben deze mensen ook besteld en kijk hoe bijzonder dat is geworden.
foto inlijsten, fotoshoot hengelo, fotoshoot overijssel, fotoshoot twente, fotograaf overijssel, loveshoot, loveshoot studio, liefde vastleggen.

Back-up

Jullie foto’s bewaar ik 1 jaar lang op een externe harde schijf. Mocht je om wat voor reden de foto’s kwijt raken, dan kun je deze eenmalig gratis bij mij opvragen. Handig he?

Foto’s online

Soms zitten er zulke mooie foto’s tussen, dat ik ze graag met mijn toekomstige klanten deel. Jullie hebben mij dankzij die foto’s ook gevonden, dit gun ik andere klanten ook. Daarom vraag ik vooraf altijd of ik de foto’s online mag publiceren. Wil je dit absoluut niet? Geen probleem, die keuze heb je. (M.u.v. fine-art portretten).

Vaste klanten korting

Kom je binnen een jaar na factuur datum voor nog een fotoshoot? Dan behoor je tot mijn ‘vaste klanten kring’ en ontvang je 15% korting op je fotoshoot. Zomaar een cadeautje omdat ik blij ben met jou als klant.

Vaste klanten korting, Manon Moller Fotografie

Dagje meelopen?

Lees je dit als fotograaf en ben je benieuwd hoe ik een fotoshoot in z’n geheel aanpak?
Het is mogelijk om tijdens een fotoshoot met mij mee te lopen. Ik leer je de ins en outs zodat je ze ook bij je eigen fotoshoots kan toepassen. Neem contact op via info@manonmollerfotografie.nl voor meer informatie.
(Uiteraard alleen mogelijk in overleg met de personen die gefotografeerd worden)

meelopen met fotograaf, stagiaire fotograaf, meekijken fotograaf, leren van fotograaf, manon moller fotografie, fotograaf hengelo, alwinfotografeert.

Ik hoop dat jullie meer duidelijkheid hebben over mijn werkwijze bij een fotoshoot. Mis je nog iets? Mail of app mij gerust eventjes.

Natuurlijk kun je ook even kijken bij de “veel gestelde vragen.” Klik hier