Schoolfoto’s in Overijssel

Schoolfoto’s in Overijssel

Vorig schooljaar ben ik begonnen met het maken van klassenfoto’s, de schoolfoto’s in Overijssel waren daarbij de eerste stap. Het maken van deze schoolfoto’s heb ik op een originele en creatieve manier gedaan. Ten eerste omdat dit bij mij past maar ook omdat ik opzoek was naar mogelijkheden. Mogelijkheden tot het maken van een leuke klassenfoto, die ook voldoet aan de Corona richtlijnen. En dat is gelukt.

Ik had mijn eerste opdracht hiervoor bij een basisschool in Zwolle.

Kubus

Samen met mijn man heb ik een kubus getekend die voldoet voor dit concept, om creatieve schoolfoto’s te kunnen maken.

Toen moest de robuuste kubus natuurlijk nog gemaakt worden, dit heeft mijn handige man gedaan. Wat ik mij niet bedacht, was dat de kubus helemaal niet naar boven paste, in mijn studio. De kubus heeft dus zeker een maand bij ons in de huiskamer gestaan, haha!

Huiswerk

Een week voordat de shoot plaats zou vinden, heb ik de klassen wat huiswerk gegeven. Zo wordt iedere klassenfoto uniek en passend bij de leeftijd van de kids. Tevens hebben ze op deze manier ook direct een leuke groepsopdracht, die de kinderen samen laat denken/overleggen. Erg leuk!

De reportage dag

Toen was het zover, ik ben met die robuuste kubus, mijn camera, studiolampen e.d. naar Zwolle gereden. Alles klaar gezet in de aula en nog even een kort overleg met de leraren.

Klas na klas kwam naar de aula, reuze spannend voor ze natuurlijk! Gelukkig kon ik ze met mijn korte maar leuke uitleg geruststellen. Het werd zelfs gezellig!

Ook grappig was de leraren foto, zo was de ene leraar nog wat voorzichtig, terwijl de andere leraar meteen de benen in de lucht stak voor een grappige klassenfoto.

Kubusfoto

De kubusfoto maakte het mogelijk om toch alle leraren op 1 foto te krijgen, gezien zij 1,5 meter afstand van elkaar moesten houden volgens de Corona-richtlijnen. Super leuk dat zij dus toch een leuke lerarenfoto hebben van het schooljaar 2019-2020!

Toen ik alle kinderen en leraren gefotografeerd had, was het tijd om alles op te ruimen en naar mijn studio te rijden. Alle foto’s inladen en bewerken maar.
Ja dat bewerken gaat even wat tijd in zitten, maar wat was dat leuk om te doen zeg 🙂

Voor de zomervakantie waren alle foto’s klaar.

Nog net voor de zomervakantie waren alle foto’s klaar, geweldig toch? Zo kreeg iedereen een leuke herinnering mee naar huis van hun o zo leuke maar ook bijzondere schooljaar.

Wil je voor jouw school ook een creatieve, originele en veilige schoolfoto? Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken of KLIK HIER.